LA CREU VERMELLA O ROJA

A llarg de la història les persones hem utilitzat diverses formes per distinguir els territoris d'altres veïns. Dins d'aquestos recursos tenim les creus de terme, el que passa és que són a nivell local i no personal.

En Castalla tenim la Creu situada al final de la avinguda de Petrel. La creu servix com limitador de dos zones, o en este cas de dos camins. Maria Luisa Torró en la Crónica de Castalla, ja va fer referència a ella: "A expensas de Mosén Pedro Serrano se colocó en el año 1680 la cruz de piedra que hay en el comienzo y separación de los caminos de Alicante y Petrel llamada Creu Vermella".





Actualment aquestes Creus han perdut la seua tasca inicial, però ens han quedat reductes com per exemple a la toponímia, ja que eixa zona s'anomena La Creu- Llomes.
A més allí queda una creu en memòria a la que hi havia.




Amb tot açò, cal destacar aquestes estan protegides per la llei del patrimoni històric espanyol de 1985, encara que en Franco ja va haver una llei concreta per a la protecció d'aquestes.

Comentaris

Peter Parker ha dit…
Muy bueno el nuevo estilo del blog!
Anònim ha dit…
EL mateix es, t'has oblidat de la creu del riu junt a la depuradora.
J.C. ha dit…
No, no l'he oblidat.... la tinc en ment però no he trobat info d'ella i per això he decidit no posar-la, fins que no trobe alguna cosa....


Salutacions

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS