EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES AL POLÍGON INDUSTRIAL II (CASTALLA)

Hola a tots,

Hui ha sigut un dia interessant. Enfront de les instal·lacions on treballe, al polígon II de Castalla, un exèrcit d'escolars picava i excavava sobre els muntons de terra on hi ha restes arqueològiques. Unes restes que vam documentar en un article a la revista de festes de l'any passat. 



Ara bé, al acostar-me, m’alegra’t perquè he pogut vore cares conegudes i entre elles un ex professor meu. La legió d’arqueòlegs estava elaborant un taller d'arqueologia organitzat pels professors Manuel i Toni del col·legi Mª Asunta. També han col·laborat, Juan Antonio, tècnic de patrimoni de l'ajuntament de Castalla i el meu amic Juanjo, un dels responsables de l'estudi de les peces que allí vam encontrar ara fa un any. 

Com si de la mateixa Pompeia es tractarà els joves han estat tot el matí exercint d’arqueòlegs, rescatant el passat per poder disfrutar-lo al present. M' imagine que els estudiants hauran comprovat que treballar en arqueologia és un treball dur: Pala amunt, pala davall, cabàs cap ací i tornes a picar. I si fora poc, encara s'ha de garbellar l'arena.

També m' imagine que han aprés els procediments que s'ha de seguir en una excavació, que a groso modo serien: Prospecció de lloc, Permisos, tràmits administratius i recursos, Excavació, Identificació i Clasificació de les restes, Catalogació, Deposita i Estudia de les restes.

Per últim vendria la Difusió a partir de l'estudi. S'haurien de resoldre preguntes: Com han arribat eixes restes? De quina època són? On s'han dipositats perquè la gent es puga vore?...

Segur que ha sigut una jornada interessant. Esperarem amb atenció els resultats d’aquestes excavacions a vore que ens dius estos futurs arqueòlegs.


Aprofitant que s'està excavant el lloc, penjarem l'article que vam publicar a la revista de festes perquè siga accessible a tots els internautes.

Al mateix temps, aprofite per aclarir que l’article deia que les restes arqueològiques es depositarien al Museu Arqueòlogic d’Alcoi. De moment, a dia de hui, per unes raons o altres encara no s’ha pogut fer dit ingrés.

Esperem que ara que estan totes les restes juntes, es faça un  depòsit conjunt amb les noves troballes que aquestos estudiants excaven als muntons del polígon II en aquest taller d'arqueologia fet per castelluts.


Salutacions i bones vacances de Pascua


J.C.  




Restes Arqueologiques a la plaça de la Font Vella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS