EL TOUR VIRTUAL DEL CASTELL DE CASTALLA

Hola a tots, esta setmana passada la pàgina web de WWW.TODOCASTALLA.COM va acabar el projecte del Tour Virtual del Castell de Castalla.

Durant el procés de creació d'aquesta visita virtual, membres d'aquest blog vam tindre la sort de participar amb els aspectes històrics, i la veritat es que estem molt contents amb el resultat.

Però en este cas, l'èxit correspon al reponsable de la web Vicent LLedó Aguilar. Durant dos mesos va pujar a fotografiar el castell per a realitzar més de 4000 fotografies, unides en la recreació virtual. "Si el treball de fotografiar ja és costòs, encara ho és més el muntage de l'entorn 3D a l'ordinador", segons ens va comentar.
A més, mentre els internautes navegen, amplien, observen, contenplen i es mouen per totes les àrees del Castell, l'audioguia va explicant cada racó en el que estan. I és que el Tour ha inclòs les pistes de l'audioguia que l'empresa Read2visit va elaborar per les audioguies inagurades en març.

Així des de Castalla en el Record li donem la nostra enhorabona pel gran treball realitzat al seu creador Vicent i a la pàgina web de Todocastalla.com.

A banda hem de ser conscients que aquesta proposta serà sens dubte un punt clau per a la difusió del patrimoni de Castalla, ja que les visites virtuals arriben també altres construccions com el Convent, l'Ermita o l'Ajuntament. A tot això cal sumar, la importància d'aquest projecte pioner en Castalla que apropa els Castelluts de la xarxa a una nova forma de visitar els seus monuments.


El Tour és una ferramenta molt útil per aquelles persones que no poden pujar al Castell, els quals el poden vore des de la butaca de casa amb tot claredat. A més, també té aplicacions didàctiques i educatives tant per als escolars com per als universitaris. A l'escola el Tour fa comprendre una perspectiva d'educar en valors com la conservació del patrimoni arquitectònic o com entendre la seua història amb l'estudi de Castalla. Per altra banda, els universitaris poden contemplar virtualment aspectes més precisos del món acadèmic, com per exemple: de quin tipus de material esta fet el tapial, com han rehabilitat el castell, com era el territori que controlava el castell... etc..



En fi, per a vore el resultat final d'aquest projecte, és millor que feu click baix i comproveu vosaltres mateixa el Castell en 3D. Us ho recomane 100%.

Salutacions

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS