ACCIÓ CATÓLICA I ELS CUPONS...

Hola a tots, després de mesos sense publicar res, torne amb una entrada.


Abans desitjar-vos Bones Festes, Bona Nadal, Feliç Any.... I es que portem més de 6 mesos sense esciure res. I ja era hora. Els motius de no poder atendre al blog. Molts. Però hui no és dia d'explicacions.


Torne amb els cupons d'Acció Católica que vaig trobar  navegant per la xarxa.


Aquestos cupons que corresponen a Castalla, van ser creats per Acció Católica a l'1953. Si busquem a la famosa Viquipédia trobem que:


Acció Catòlica és una associació pública de fidels que té el seu origen en la mateixa Església Catòlica. Fou impulsada pel Papa Pius XI, en l' encíclica Ubi Arcano. La seva finalitat és la de la pròpia Església: l'anunci de l'evangeli a tots els homes i ambients. No assumeix com propi cap apostolat particular afegit. De manera que el carisma propi és no tenir gens propi sinó prestar disponibilitat a totes les necessitats de l'Església en cada lloc. En formen part persones laiques que volen ajudar-la en les seves tasques pastorals


Ja a partir de l'any 1953 arran del Concordat entre el Vaticà i el Règim Franquista, aquest moviment començà a treballar per tota Espanya. Aleshores a Castalla també trobem restes d'aquestos fidels que van ajudar a la gent en problemes. Una d'aquestes accions es materialitzà amb els cupons que baix apareixen.


Els cupons manifesten la probresa de la Posguerra. Passada la dècada dels 40, la gent encara tenia que tirar mà d'aquesta ajuda per poder sobreviure. Es pot imaginar sens dubte el gran desastre econòmic que sofria el país en aquells moments: Un VALE d'aquestos era poder menjar uns dies. Què dur!


Continuarem investigan el tema vos deixe amb les fotos...



Comentaris

Ferran Martínez ha dit…
No coneixia eixos cupons, però crec identificar en alguns d'ells la caligrafia del meu avi, Octavio Verdú Juan (el sagristà). En casa tenim documents que podrien servir per contrastar-ho, però jo estic segur que moltes d'eixes lletres són d'ell.
J.C. ha dit…
Ostras! Interessant! A vore si ho podeu confirmar... perquè jo pensava que els havia fet els encarregats d'alguna imprempta o algú vinculat a aquest món de fora del poble.

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS