EXPOSICIÓ D'ENRIC VALOR A VALÈNCIA

Hola a tots, després d'uns mesos un tant agitats, tornem a publicar al blog.

Esta volta, vull presentar-vos la nova exposició que s'ha creat a València sobre la figura del Castellut, Enric Valor.

La setmana passada representants d'aquest blog vam assitir a l'acte inagural a l'antiga universitat de València. 

La presentació va ser a càrrec de la presidenta de Acadèmia València de la LLengua (AVL) que va recalcar el paper tant important que va tenir Valor i la seua obra per a la nostra llengua.

Seguidament el professor Brotons de la Universitat d'Alacant va fer una xicoteta conferència sobre Enric Valor. 
Brotons que es gran coneixedor de l'obra valoriana, va fer un resum de la vida de l'autor de Castalla, però des de una aproximació molt personal. D'aquesta forma va contar alguna anècdota sobre ell i E. Valor que l'audiència va agrair.


Cal destacar que la gran assitència a l'esdeviment va fer que la Sala de Graus es quedara xicoteta, i gran part de la gent que vam acudir ens van col·locar on vam poder. Nosaltres vam estar a la porta d'accés i gràcies.
-Bona senyal, de que estiga ple! apuntava un dels organitzadors.
 

Després de la conferència es va passar a inagurar  l'exposició sobre Enric Valor, nomenada: El Valor de les paraules.


La exposició reunix gran part de l'obra de Valor: Rondalles, novel·les, manuscrits.... Però també conté part dels aspectes més personals de l'autor. Així podrem vore l'escriptori original on escrivia amb la seua màquina Olivetti o el seu inconfundible barret. Inclòs es pot vore el quadre commemoratiu que el nombra fill predilecte de la ciutat de Castalla, signat a l'any 2000.


 



Per acabar l'exposició, es va donar a conèixer un catàleg editat per l' AVL on han participat més de 50 experts sobre Valor. Entre ells destaca el castellut Adrià Carbonell, que ha escrit un xicoteta ressenya sobre el llibre del Simposi que es va fer a l'any 1995 a Castalla sobre Enric Valor.

L'exposició estarà a València fins a mitjans de gener a la Sala Thesaurus de la Centre Cultural La Nau (Antiga Universitat de València). Després,  es va comentar que l'exposició es translladarà a altres ciutats.
Però arribarà alguna dia a Castalla? 

Salutacions

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS