ARXIU VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL

Hola de nou a tots, ara fa de més de mig any que vam comentar que el Ministeri de Cultura va publicar una web sobre els espanyols deportats als camps de concentració:

http://castallaenelrecord.es/2009/09/gent-de-la-foia-i-els-camps-de.html


Ara, de nou, el Ministeri torna a publicar una nova web sobre la Guerra Civil, però en este cas, les dades que ofereixen són relatives a les "Víctimes de la Guerra Civil i represaliats del Franquisme."


La web s'estructura de manera sencilla mitjançant el buscador i els apartats d'informació i contacte.

La veritat és que navegar entre les seues pàgines és prou fàcil. Malgrat això, la base de dades que conté tota la informació d'aquelles persones, deixa molt que desitjar.
¿Per què?

Perquè gran part dels noms d'aquelles persones amb els seus respectius cognoms es repeteixen en la recerca, com per exemple d'aquells ciutadans de Castalla. La causa de la repetició de noms i cognoms a la base de dades és pel simple motiu de l'utilització dels signes d'accentuació. Les mateixes persones apareixen amb accent, sense accent o amb la manca d'alguna lletra. D'ahí que una mateixa persona estiga més voltes en el llistat.

Pense que després del treball que s'ha fet i els diners que ha costat, haurien degut de cuidar aquest aspecte de la recerca.

Així i tot és molt interessant tenir "semi-accés" aquesta informació.

Salutacions

Comentaris

Anònim ha dit…
A FRANÇA les autoritats politiques sinpatitzans dels feixismes europeus van internar en camps de concentracio o de refugiats com ells deien mots republicans que demanaren l´eccili i van ser arrestats i entregats als alemanys al comenzar l´ocupacio alemana de frança saps si existeix un llistat d´aquells republicans de la foia que van tindrer que patir aquella ultima derrota, perque molts d´ells desde la recistencia van ajudar als aliats a canviar el transcorrer de la guerra mundial.
moltes gracies per la teua informacio.
alfons
Anònim ha dit…
Perque soles investiguen les morts a mans de franco i no investiguen els que van morir a mans dels rojos??? que no en van ser poquets....
J.C. ha dit…
Hola Alfons, he buscat i preguntat però no he trobat resposta al tema del llistat que comentes. Pot ser hi haja alguna cosa als arxius però publicat no ho encontrat res.
La veritat és que el tema de l'exili i la repressió és i serà un tema que done per a milions de escrits i llibres. I així i tot no s'ha arribarà a un consens sobre la materia. Però el que si podem fer, és buscar i preguntar en arxius, persones, institucions, almenys tindre unes fonts d'informació per on començar a investigar tot allò que va passar.

Aprofite i aporte alguna reflexió al comentari que ha fet el company, sobre el tema de que sempre s'investigen el "rojos".
Si ho pensem és algo lògic, si tenim en conte que durant 40 anys el senyor Francisco Franco, va realitzar una política de repudiació i abandonament cap aquelles persones que van lluitar amb la República. És lògic que en aquells anys el govern franquista li donara més importància als de la seu ideologia, i rescatarà en molts casos les restes d'aquelles persones del bàndol sublevat. Un bon exemple el tens en el Cementeri de Paracuellos, on Franco li va faltar temps a homenatjar a les víctimes dels assasinats indiscrimats que van fer els Republicans.

Ara es pensa que és també lògic, recuperar la memòria de tots aquells Republicans renegats per un règim totalitari i condemnats a l'absolut oblit. I això es s'ha pensat fer a través de la Llei de Memòria Històrica. Segons el comentaris d'historiadors, aquesta LLei es va crear per intentar equilibrar la balança decantada des de Franco.
Però això no es va intentar ja a la Transició?
O es que a cas no es va decidir "Borrón i cuenta nueva"?
Es podria dir que arrastrem tot això des d'aquells moments?

De tota manera, això no justifica cap política violenta i els assasinats realitzats per dues faccions polítiques enfrontades. Perquè tots aquells i aquelles que van morir en nom de una ideologia, que en molts casos ni la coneixien en essència, durant la Guerra Civil, van ser víctimes.
Aleshores està clar que entrarien dins dels estudis i investigacions actuals sobre el tema de la Repressió. No és cert?

Però no és també cert que en la Història sempre ha hagut VÍCTIMES i “víctimes”???
Anònim ha dit…
Estaria molt bé possar també als fusilats per les tropes republicanes....els seus noms están al cementeri a l´entrada. Així podriem donar una lliçó a la joventut de les coses que no tenim que tornar a fer.
El llistat dels morts a mans de republicans d´esquerres està només entrar al cementeri i una creu que hi ha.
Anònim ha dit…
d'acord amb anònim...pareix que la guerra només la va patir un bàndol...salutacions

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS