EXPOSICIÓ DELS MASOS DE CASTALLA

Hola a tots, hui m'agradaria destacar l'exposició que han preparat des de la Casa de Cultura sobre "Els Masos de Castalla".

Aquesta mostra és molt interessant perquè es podran vore fotografies del segle passat on viure en el camp era una forma de vida més dins de la societat. Malgrat això, hui en dia aquesta costum s'ha perdut per complet i els que encara viuen al camp són gent ja major o joves escasos. Per això, aquesta exposició intenta mostrar com era aquella forma de vida a tots els que no va poder conèixer-la, com és el cas de la meua generació.


A banda, el material fotogràfic mostrarà com eren aquells masos, i diem eren, perquè moltes d'aquestes cases estan endorracades en l'actualitat. Segurament ací no cal posar exemples perquè els que som de la zona sabem quins masos han desaparegut per complet. Ara tan sols queden les restes i vestigis d'una història passada. Una llàstima!



Aquesta mostra ve acompanyada d' unes activitats molt participatives i dedicades al poble en general. Segons el programa hi haurà una conferència a càrrec de Carlos Martín, professor de la U.A. on es parlarà del Mas i el paisatge. Per altra banda, tendrem dos taules rodones en les que participaran gent del poble: propietaris de masos, experts en el tema, maseros, tècnics, historiadors...i tractaran el passat, el present i el futur d'aquestos del masos.

Si voleu descarregar el tríptic i obtindre més informació, punxeu ACÍ


Per últim donar la meua enhorabona a tots els que han fet possible aquesta exposició, i que sens dubte els membres de Castalla en el record la visitarem amb molt de gust i intentarem participar a les taules redones.

Enhorabona a tots per esta iniciativa de difondre part de la nostra història un tant perduda!


Salutacions

Comentaris

Tonet ha dit…
Gracies per l'informacio!!
Anònim ha dit…
Vos passe un enllaç a un grup de Facebook que segur que vos agrada. Salut i que no es trenque la cadena!!!

http://www.facebook.com/pages/Jo-tambe-vull-que-torne-el-cartell-de-Buena-buena-la-cadena/121847171165005?ref=ts

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS