XARRADA DE JUAN MANUEL DAVILA

Hola estimats, aquestes últimes setmanes he estat liat i no he pogut escriure sobre el tema del Centre Històric. Bé, la valoració personal de l'última xarrada es podria catalogar positivament perquè permet fer una crítica constructiva a nivell d'actuació.

El conferenciant, Juan Manuel Davila, va exposar de forma clara i senzilla els problemes actuals que travessen els Centres històrics dels pobles, que en molts aspectes compartim al nostre. A més, la visió de com està actuant-se a altres llocs, em va omplir d'esperança perquè vaig comprendre que el nostre Centre si es pot conservar. Si en altres llocs funciona, per què no al nostre?
Els diferents exemples que el professor Davila va mostrar durant la seua exposició, van manifestar que els "Cascs Antics" tenen molts problemes, i més encara si volem viure amb les comoditats actuals. Aleshores els seus plantejaments van demostrar que aquesta relació de conservació-comoditat, es pot superar al Centre com bé va oferir als seus exemples visuals. Però per això, s'ha de concebre el Centre Històric de Castalla com un conjunt d' elements, per actuar de forma integral i no com un peça que arreglar amb intervencions temporals i provisionals.

Ara bé, es podrien convocar 50.000 mil conferències i portar a nombrosos especialistes de nivell internacional i experts en el tema, però sempre tot quedarà en mans de l'ajuntament del moment, dels "nostres polítics" i, sobre tot de la seua voluntat alhora d'actuar. Al cap i a la fi queda més bonic i més "vistós" fer una pista de pàdel o arreglar un carrer, que crec que no era urgent, que fer una intervenció de forma contundent a la part més antiga de Castalla perquè aquesta zona no es deteriore per complet. Tot en esta vida és una llista de prioritats.
Però ahí va la meua puntaeta, que pot indignar a molts, però per a ser justos, cal fer un toc a tots els Castelluts/-des, perquè després ens queixarem de que no ens queda patrimoni ni "casc antic", quan hem sigut els primers que no hem mostrat cap interès per la situació d'aquella zona. Valga l'exemple de l’assistència a les xarrades. A la resta gràcies.

Vos deixe amb la foto de una de les cases que van caure en la placeta de Santo Tomás de Villanueva i el carrer Contador, i que evidentment ja no està. Aquesta ja ha passat al record de Castalla, mai millor dit.

Salutacions





Comentaris

Anònim ha dit…
Jo ja fa molts anys que vaig arribar per diversos camins a la mateixa conclusió: al final, les decisions les prenen els polítics.

Un pot tindre molt bones idees, molt bona voluntat, molts arguments, moltes raons, molts coneixements, molta visió de futur, molt esperit emprenedor... però la decisió la acaben prenent les persones que el poble tria en les eleccions.

Per això, em vaig fer del BLOC. Per a intentar que les decisions que es prenen siguen millors. I crec que les coses seran millors quan molta més gent faça el pas que alguns vam fer.

Perquè no tots els polítics són iguals. Perquè tots som polítics.
Me gusta este blog y ahora, para no entrar a visitarte a través de otros, te he enlazado en "Mi lista de blogs" y "webs amigas" para ver tus artículos más a menudo. Felicidades.

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS