PINTURES RUPESTRES DE LA SARGA

Hui vos convide a que visiteu les pintures rupestres de la Sarga en Alcoi. Ací teniu el calendari de jornades de portes obertes del 2009.


Per fer una xicoteta ressenya del lloc, diré que estes pintures es van descobrir al 1951 per uns excursionistes alcoians. Anys més tard foren estudiades per experts en aquest camp i comprobaren que són molt importants per a establir la cronologia dins del art rupestre del neolític. Destaca sobre tot el estudi i els plantejaments del catedràtic Mauro S. Hernádez Pérez de la U.A., gran expert en aquest àmbit. Ací teniu les seues publicacions (perquè qui vullga produnditzar) : Llibre de La Sarga, Valoració del llibre. I sino, podeu accedir a la web del museu d'Alcoi on explica què és la Sarga i per què és tant important.
Destacar també que en 1998 fou declarat per la UNESCO patrimoni de la humanitat.Com és un jaciment molt important per art prehitòric, i aprofitant a més que està prop de Castalla, a 10 min, doncs he cregut que estaria bé que es visitara. Adjunte la part final del tríptic per aquells que els interese i no saben anar. També podeu dirigir-vos al museu arquològic d'Alcoi.Salutacions

Comentaris

Tonino ha dit…
t´agarre la imatge, que volia posarla tb i no la trobava.
salut Jose¡¡¡
Tonino ha dit…
que estas de guia per La Sarga????
a vore si algun dia vos porte a penya
Tonino ha dit…
ey Jose, per que no m´ixen les actualizacions teues al meu blog???
no se que collons passa..

Entrades populars d'aquest blog

ELS NICOLAUETS

HIMNE DE LA MARE DE DÉU

PARAULES CASTELLUDES