INTRODUCCIÓ A LA LLEI DE PATRIMONI VALENCIÀ

Hola estimats, fa unes setmanes en la entrada de la Casa Rocha em vaig comprometre a donar un visió molt light de la nostra de Llei de Patrimoni Valencià. I per tant aquesta entrada en parlarem esquemàticament perquè la gent tinga una idea general; però sobretot el que pretenc es que almenys puga digerir una llei com esta.

A més, en tot el tema de la situació al Centre Històric no vendrà mal, fer una ullada a la legislació.

La Llei de Patrimoni Valencià (http://www.cult.gva.es/dgpa/leydepatrimonio.htm) naix en 1998, a l'ombra de la Llei de Patrimoni Històric Espanyol de 1986, que durant molts anys fou la que legislà ací a les nostres terres fins que es va crear la autonòmica, que és la que ens regim actualment.. És per tant un normativa bastant recent, però que al meu parèixer cobreix algunes deficiències que té la nacional. Al 2004 i al 2007 es van introduir algunes modificacions.

Espere no cansar-vos massa.

Intro


Salutacions

Comentaris

Anònim ha dit…
La cosa està claríssima: el govern municipal, format pels 9 regidors del PP de Castalla, està cometent una altra il·legalitat en el poble.
Una més.
Ara el que fa falta és que algú amb diners els pose al servici dels ciutadans i pague els costos d'advocats necessaris per a poder-ho denunciar.
Perquè supose que a este altures tots sabem que si no ho denunciem als jutjats, ni Paneta ni ningú del PP farà res per a cumplir la llei. I no crec que els regidors del BLOC ni del PSOE vagen sobrats de diners com per a pagar els advocats de la seua butxaca.
Anònim ha dit…
El PSOE té serveis jurídics propis, no les costaria diners de la butxaca. A tots els altres sí.
Tonino ha dit…
Ey, Jose. En Alcoi tens el mes clar exemple de destrucció de patrimoni al centre historic, nomes tens que vore ell voltants del museu, van deixar caure durant anys les cases dels obrers del segle XIX, moltes no tenien ja remei pq estaven en ruina total, pero moltes altres s´han enderrocat sense cap criteri. I damun´t nomes fan que vendre la moto de que recuperen patrimoni, que tot hi ha que reconeixer-ho, han recuperat trams de la muralla medieval i algunes torres, pero podrien haver fet molt mes, pero que molt mes.

salut Jose¡¡¡

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS