ELS PRIMERS ENGRUNSADORS AL PARC

Estimats veïns:

He encontrat una cosa ben curiosa, els primers engrunsadors (ací al poble sempre hem dit malament "columpios", al menys la meva generació) del parc municipal.
La veritat és que em dol no saber de quin any són, i mira que ho he preguntat, pero res, per això seria d'agrair que algú de vosaltres que ens visiteu ens ho aclarira, tinc clar que són de la dècada dels 50, però no l'any concret.

Al vore aquestes fotos no he pogut evitar que em vinguera al cap el gran canvi que han patit
els infants des d' aquells temps fins ara, m'ha colpit vore com, davant l'arribada dels nous "columpios" la il·lusió feia acte de presència en massa, crec que aquestes "joguines" deurien tindre més presència als jocs dels infants d'avui enlloc de tanta maquineta, no tinc idea dels beneficis físics ni psíquics que poden tindre, ara, riure's se'n riurien més segur.




















Comentaris

J.C. ha dit…
Molt interessant, de segur que tenen més benecicis que la Play, jeje, encara que també algún esglai perquè, qui no caigut alguna volta de un "columpio"?

Bon debut, jeje

Salutacions
jaja, gràcies jose. està clar, qui no s'ha fet mai un "quite" al cap d'eixos de 2 ó 3 punts...
sempre he tingut curiositat per saber la manera de pensar d'un xiquet de 10-11 anys dels anys 50 per exemple, no se, moltes vegades el comportament dels nanos són un mirall de la societat on viuen, encara que l'espírit de fer gamberraes i jugar supose que serà el mateix...més malos que tello...
au
Anònim ha dit…
les fotos dels engrusos, son de la primera meitat de la década dels 50, concretamen de 1951 a a 1955.
Anònim ha dit…
Ara que ja estem mes a prop del mes de decembre no vos oblideu de la festivitat que es celebrava abans, SAN NICOLAUETS, acompañada de una canço popular.

salutacions...
J.C. ha dit…
Agafe nota dels Nicolauets. Gràcies
wilo ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
wilo ha dit…
xe jose vaig a escriute un comentari xD. Per curiositat miran les fotos, en la tercera foto s'aprecia a mitja altura com uns obrers estan treballan en la contrucció d'una casa, be concretamente la casa de m'aguelo (just al costat de lo que seria m'acasa que encara no existía xD). La casa va comensar a contruir-se a l'estiu del 59 per tant les fotos m'algrat alguns comentaris deuen de ser del 60/61, desconec si totes les fotos son de la mateixa època però concretamente la tercera foto es d'aquest any (segurament del 61 segons mon pare xD),
J.C. ha dit…
Xe! Wilo, molt bona, molt bona vista! Gràcies per la teua apreciació... Ja ens ha quedat clar, les dades aproximades de les fotos.


A vore si ens veem un dia d'estos, jeje ç

Salutacions
bona vista xeee!
salutacions

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS