CRÒNICA D'ESDEVENIMENTS: ANYS 1521 I 1529

ANY 1521

"Robaron a la Divina Majestad Consagrada en la primitiva Iglesia el dia 7 de febrero, según canto por ante Juan Portugués, Notario de la Ciudad de Orihuela."


ANY 1529

"Torre mayor del castillo. Se hizo a expensas de la Villa. Fue artífice el maestro Rodrigo. Costó 90 libras, según auto por ante Alfonso Ferrándiz a los 27 de junio, se terminó en año."


Aquest últim text ha deixat constància de la construcció de la Torre Grossa. Açò es ben conegut, i no és res nou. De fet a la pàgina 104 del llibre de la Crónica de Castalla de Mª Luisa Torró Corbí està el mateix text. En este cas, jo le copiat d'una altre autor que no és el del llibre (com ja vaig explicar en l'entrada anterior), però així i tot es troben coincidències. A més a més en eixa mateixa pàgina, es troba també la descripció de la plantació del "Alamo Negro". Amb tot això vull dir que les fonts que han emprat els dos autor són els mateixes i per tant les seus interpretacions (si és que hi han, perquè podien ser una còpia literal de la font origal) són més que semblants. Altra cosa és l'ús que han fet d'elles perquè si ens adonem, tant sols es dediquen a recopilar dades, i no intenten aportar una visió més enllà.
Per últim afegir que al llibre no aparèixen anèctodes i dades que si recull el escrit (que em va passar), però també ocòrre viceversa. Per tant és interessant saber que els dos documents són totalment complementaris, perquè el que no ho recull un o té l'altre.





Estat actual de la Torre Grossa


Els pròxims anys: 1613 i 1624


Salutacions

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JORNADES DE PORTES OBERTES EL PUIG 2011

PARAULES VALENCIANES

ELS NICOLAUETS